Dernek genel kurulları olağan ya da olağanüstü olarak ayrılırlar tüzüğünde belirtilen zamanlarda yapılan olağan genel kurullar, bu zamanlar dışında isteğe bağlı yapılan genel kurullar ise olağanüstü genel kurullar olarak adlandırılır.

Üyelere alınan yönetim kurulu kararı gereğince en az 15 gün önceden gazete ilanı, web sitesi, sms vb. posta yoluyla duyurulması zorunludur.

İlk toplantıda salt çoğunluk tüzük değişikliği, fesih hallerde 2/3 çoğğunluk aranır. 2. Toplantıda çoğunluk aranmaz ancak yönetim ve denetim kurulu üye sayılarının iki katı kadar çoğunluk tüzük değişikliği durumlarında aranır.

Genel kurul divan başkanı ve yazmanların yazdığı tutanağa kararlar işlenir. Mülki amirliğe seçim sonuçları 30 gün içerisinde derbis üzerinden bildirilir.

DERNEK GENEL KURUL GAZETE İLANLARI YAYIMLANIR. GENEL KURUL EVRAKLARI HAZIRLANIR