Hakkımızda

1948 Yılında İzmir’de Şeref ÜSKÜP’ün imtiyaz sahipliğinde yayım hayatına başlayan  gazetemiz ve matbaamız uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarının kongre,(genel kurul) tüzük(kuruluş) ilanlarını yayımlamıştır.

İzmir’in Tarihi Kemeraltı Çarşısın’da uzun yıllar gazetesinin merkezinde kendi dostları ile adeta kültür meclisi oluşmuş. Edebiyat, siyaset, basın, sanat, iş hayatının önde gelen tarihi şahsiyetleri ile birlikte başyazarlık yapmış, vefat ettiği tarihe kadar gazetesini ilk günkü heyecanla yayımlayarak yaşatmayı
başarabilmiştir. Günümüzde HÜR EFE GAZETESİ Cumhuriyet tarihinin yaşayan en eski mahalli gazetesi ünvanını elinde bulundurmaktadır.

Şeref ÜSKÜP Bilhassa Efeler alanında sayısız eserler Bırakmıştır. Ege’de İlginç Olaylar, Milli Mücadelede Efeler, Çakıcı Efe, Hey Gidinin Efesi, Bozdağ Efe Efsanesi, Arkadaşlarımdan Öyküler, Şerefname 1 ve Şerefname 2 bunlardan bazılarıdır. (Günümüzde bu eserler zaman zaman
matbaamızda basılarak Dernek, Kulüp Başkanlarımıza yöneticilerimize hediye edilerek geleneği yaşatılmaktadır. Tüm Dost ve Müşterilerimiz Bu kitaplara ulaşabilirler.)

Ayrıca gazetemizin 75. Yıl özel sayısı İzmir ve İstanbulda’ki tüm derneklere, spor kulüplerine, Federasyonlara  ücretsiz olarak gönderilmektedir. Hem güncel mevzuatları açıklamalı, yorumlu olarak STK yöneticileri tarafından takip edilebilmesi hem de STK’lar alanında iş birliği ve haberleşmenin arttırılması hedeflenmektedir.

oluşturulmuştur.

Günümüzde Hür Efe ailesi olarak İzmir ve İstanbul’da faaliyet gösteren firmamız binlerce derneğe hizmet vermektedir. Derneklerin faaliyetlerinin etkinleştirilmesi amacıyla yeni projelerimizi  hazırlamanın ve yeni kurulacak derneklerimizle tanışmanın mutluluğunu yaşamak için şimdiden sabırsızlanmaktayız. Sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.