Spor Kulübü ve Dernek Danışmanlığı

Nasıl Dernek Kurulur? Gerekli Evraklar ve Yapılması Gerekenler

Ülkemizde bir dernek kurmak için izlenmesi gereken temel adımlar ve gerekli evraklar şunlardır:

1. Dernek Kurucularının Belirlenmesi: En az yedi gerçek veya tüzel kişi dernek kurucuları arasında yer almalıdır.

2. Amaca Uygun Dernek İçin Hazırlık: Derneğin amacı, hedefleri ve faaliyet alanı netleştirilmelidir.

3. İsim Seçimi: Derneğin ismi seçilmeli ve daha önce kullanılmamış olmalıdır.

4. Dernek Merkezinin Belirlenmesi: Derneğin merkezinin nerede olacağı belirlenir ve bu adrese ilişkin belgeler sunulur.

5. Dernek Yönetim Kurulu Seçimi: Derneğin yönetim kurulu belirlenir. Yönetim kurulu, derneğin yönetiminden ve temsilinden sorumlu olan organıdır.

6. Dernek Tüzüğünün Hazırlanması: Dernek tüzüğü, derneğin iç işleyişi ve organlarının görevlerini, yetkilerini ve seçim yöntemlerini detaylandırır.

7. Başvuru ve İlgili Kuruma Sunum: Hazırlanan belgelerle birlikte ilgili İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'ne, valiliğe veya kaymakamlığa başvurulur. Başvurunun ardından müdürlük, valilik veya kaymakamlık tarafından dernek tüzüğü incelenir ve onaylanırsa dernek kuruluş işlemi tamamlanır.

Dernek kurma süreci bazı detaylara ve yasal düzenlemelere tabidir. Bu nedenle kuruluş sürecinde bizlerden danışmanlık almanız faydalı olacaktır.

Dernek Kuruluş Bildirimi