Dernek kurma neden dernek kurmalıyım dernek kurmanın maliyeti, dernek kurmanın faydaları gibi sorular sürekli gelmekte.

Bu ucu bucağı olmayan bir konu belki bir hayvansever olduğunuz için, belki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, öğrencileri okutmak, belki bir mabet yaptırmak, belki de iş dünyasında kenetlenme sağlamak belki de bir hobi, bir sanat, ya da hemşerilik, sektörel sorunlar, yasal bir düzenleme ile mağduriyetleri gidermek bu örnekleri sayısız çoğaltmak mümkün.

Önemli olan sivil toplum kuruluşunuzu etkin kılmak bunun içinde en zor olanı insanları organize etmektir. İhtiyaç enerjinizin, azminizin kaybolmamasıdır. Başarmanın bir eser ortaya çıkarmanın vermiş olduğu o keyfin yanında çok zorlu yorulacağınız bir süreçte yaşanır. Ama tecrübeyle sabittir ki. Bütün o yorgunluğunuz arzuladığınız amaca ulaştığında geçer gider. Bu konularda etrafınızda tanıdığınız dostlarınızın tavsiyesine kulak vermeniz doğru olucaktır.

Can ÜSKÜP: 0 555 420 22 65